Sözleşmeli memur başka kuruma sözleşmeli atanabilir mi?
Birinci fıkranın (a) ve (c) bentleri kapsamında memuriyetlere atananlar, sözleşmeli personel süreleri dâhil dört yıllık süre içerisinde başka bir göreve atanamazlar.
Sözleşmeli personel tekrar tercih yapabilir mi?
KPSS’de diğer kurumsal alımlarda (sözleşmeli veya kadrolu) tercih yapabilirler. 2-KPSS sonucu ile kadrolu veya B grubu kadrolara (memur veya KİS sözleşmeli) yerleşen adaylar, aynı KPSS sonucu ile diğer kurumsal alımlarda (sözleşmeli veya kadrolu) tercih yapabilirler.
Sözleşmeli personel istifa edip tekrardan sözleşmeli personel olarak atanabilir mi?
Kamu hizmetinden emekli olan veya kamu hizmetinden ayrılan kişiler, kamu hizmetine yeniden girmek için en fazla iki kez başvuruda bulunabilirler. Kamu görevlisi olarak istifa edenler, ancak istifa ettikleri kuruma başvuruda bulunabilirler. Aday olarak istifa edenlerin başka bir kuruma yeniden başvuruda bulunma hakları yoktur.
Sözleşmeli personel başka alıma başvurabilir mi?
Eş durumu nedeniyle görev yerini değiştiremeyenler de 4/B kadrolarına başvuruda bulunarak sözleşmelerini feshetmeleri halinde bir yıllık bekleme süresi olmaksızın KPSS puanlarını gösteren hizmet sözleşmesi imzalayabilecekler.
Sözleşmeli personel kurum değişikliği yapabilir mi?
Görev yerlerinden geçici olarak gönderilenlerin gündelik ve yol giderleri, 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerinde belirtilen süreyi ve 1. derece memurlara ödenen harcırah tutarını geçmemek üzere sözleşmelerde belirlenir. Sözleşmeli personel kurumlar arasında nakil edilemez.
4 B Li Çalışan Başka KPSS Puanıyla Tekrar 4 B Li Atanabilir mi?
Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca merkezi yerleştirme sonucu Grup B kadrolarına veya pozisyonlarına yerleştirilen adaylar, yerleştirmelerine dayalı puanlarını kullanarak sonraki işe alımlara başvuramazlar. Aynı puanın tekrar kullanılamayacağına inanıyoruz çünkü tekrar kullanılamayacağını söylüyor.
Atanan biri tekrar atanabilir mi?
Ancak, memur olarak görev yapan ve yeni KPSS sonucuyla başka kadrolara başvuranlar için kısıtlamalar uygulanmaz. Buna göre, kişinin memur adayı veya baş memur olması fark etmez; çalıştığı kurumun onayıyla hak kazandığı kadrolara atanabilir.
4 B sözleşmesi personel merkezi atamada tercih yapabilir mi?
Cevap: Sözleşmeli personel olarak çalıştığınız için sözleşmeli personele öncelik tanıyamazsınız.
4 B sözleşmeli personel ne kadar maaş alır?
4b sözleşmeli sözleşmeli ofis personeli: 21.697,18 TL. 4b sözleşmeli uzman (lisanslı): 19.052.
Sözleşmesi feshedilen memur tekrar memur olabilir mi?
Kısacası memur istediği kadar istifa edebilir. Ancak emekli olduğu sınıftaki görevine kuruma yazılı başvuruda bulunarak geri dönmek isterse bu hakkını sadece iki kez kullanabilir. Ancak aynı memur KPSS ve benzeri atama yöntemleriyle her zaman tekrar işe dönebilir.
Memurluktan istifa edince kaç yıl sonra geri dönebilir?
Ayrıldıktan sonra ayrıldığınız kuruma geri dönmenizde yasal bir kısıtlama yoktur.
Kadrolu memur istifa ederse sözleşmeli atanmak için ne kadar bekler?
→ Olağan istifa usulüyle (bir ay beklemek veya istifasının kabulü şartını yerine getirmek suretiyle) görevden ayrılan memurlar, altı ay geçmedikçe kamu görevine dönemezler. → Memurun istifa ettiği veya bir aylık bekleme süresini tamamlamadığı takdirde bir yıl süreyle memuriyete alınmaz.
4 B sözleşmeli personel kaç yıl çalışır?
İstihdam edilecek sözleşmeli personele ilişkin olarak Devlet Memurları Kanunu’nun 4B maddesi 3+1 modeline göre yeniden düzenleniyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra kamu hizmetine giren sözleşmeli personel, üç yıllık hizmetin ardından kamu hizmeti kadrolarına atanacak.
Sözleşmeli memur kaç defa istifa edebilir?
657 sayılı Kanunun 92. maddesi, bu kanun kapsamındaki memurların istifasını sınırlandırmakta ve iki defadan fazla istifa edenlerin tekrar memur olarak atanamayacağını hükme bağlamaktadır. İstifa, Devlet Memurları Kanunu kapsamında memurlara tanınan bir haktır.
Sözleşmeli memur kadrolu atanırsa ne olur?
Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli personel, başvuruları üzerine sözleşmeli personel olarak istihdam edilmeleri esas alınarak kamu görevi kadrolarına atanırlar. Bu kapsamda kamu görevlilerinin bir yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmesi mümkün değildir.
Sözleşmeli personel ünvan değişikliği yapabilir mi?
9. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi (sözleşmeli personel) ve 4/D maddesi (kadrolu personel) kapsamına giren personel, ilgili yönetmelik hükümlerine göre yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuramaz.
Sözleşmeli çalışan atanabilir mi?
Kamuda sözleşmeli personel alımı, bir ay içinde başvurulması halinde mümkün.
Sözleşmeli memur KPSS’ye tekrar girebilir mi?
Devlet memuru olarak atananlar aynı sınav sonuçları ve not türleriyle merkezi yerleştirme işlemlerine tekrar başvuramazlar. Bu değişiklik yasal düzenlemelerle engellenmiştir. Ancak, devlet memuru olarak çalışan ve yeni KPSS sonucuyla başka kadrolara başvuranlar için kısıtlamalar geçerli değildir.
Aday memur istifa edip başka kuruma geçebilir mi?
Yukarıdaki madde hükmü, astsubay kadrolarından çıkarılarak istifa edenler hakkında da uygulanır; memurlukları devam ederken istifa edenler, gerekli şartları taşımaları hâlinde istifa ettikleri kurumlara yeniden atanabilirler.